22 års erfarenhet av flytbryggor
Vi tillverkar 4 500 m flytbryggor varje år
18 specialister till din tjänst
Top Marine-produkter erbjuds i 22 länder
Under de senaste 20 åren har vi blivit den ledande leverantören av helhetslösningar för bad- och flytbryggor i Baltikum och Norden.

Badbryggor ECO

Introduktion

Badbryggor ECO är en långsiktig och kostnadseffektiv lösning som passar perfekt som bad- eller båtbryggor för hemmet och är ideala för inre vattenvägar.

Genom att kombinera standardmoduler kan du skapa en brygga med lämplig längd, form och bärkapacitet (se exempel nedan), och du kan använda flottörerna för att bära t.ex. en flytande bastu eller plattform.

Vi rekommenderar att läsa dessa användbara artiklar när du ska planera en ECO-badbrygga:

Standardbredden för badbryggor ECO är 2 m och standardlängderna är 4 m, 5 m och 6 m.

.Längre konstruktioner förankras med betongankare, kättingar, förankringspålar eller förankringsstag. (Vi rekommenderar att du anlitar oss för att utföra förankringen: säker placering av tunga ankare kräver specialutrustning.)

  • Du kan visualisera placeringen av ECO-badbryggan i vår webbapp där du även direkt ser kostnaden för projektet. Vid behov kan du hitta instruktionerna via denna länk.
  • Är du projektör eller arkitekt så kan du ladda ner modeller för badbryggan ECO och även övriga produkter från ProdLib-katalogen. Se instruktionerna här.

Konstruktion

Den kraftiga bärande strukturen är tillverkad av djupimpregnerat barrträ och däcket är räfflat för att undvika halka. Sedan sorterar vi allt trämaterial efter styrkeklassificering och längdskarvar, vilket garanterar kvalitet och hållbarhet av högsta klass.

Alla beslag och bultar är varmförzinkade för att motstå motstå naturens påverkan.

400 liter ECO-plastflottörerna är rotationstgjutna, vilket gör dem resistenta mot UV-strålar, is och stötar från stenar. Flottörerna är tomma invändigt, vilket gör dem lätta och smidiga att hantera. Flottörerna är inte djupgående och passar därför bra i vattenvägar där djupet varierar och i våtmarksområden.

Montering av Badbryggor ECO

Tack vare den kompakta storleken är det enkelt att själv transportera badbryggan. Du kan beställa ihopmonteringen och installationen från oss eller göra det själv vilket är mycket enkelt (läs även inlägget ”Badbrygga — Bygga själv eller köpa en färdig lösning?”. Videon visar hur transporten och monteringen av ECO-badbryggan går till.

https://youtu.be/FeD35sEUx0oBygg din egen ECO badbrygga


Vi erbjuder en rad alternativ för extrautrustning inklusive trädäck, stegar, ledstänger, fenderlister, förtöjningsringar, elstolpar och ett livbojsset. Vi tillverkar även specialprojekt mot beställning som till exempel andra material på däcket. När det är dags kan du hitta inspiration i artikeln ”Extrautrustning för en båtbrygga hemma – 6 produkter att överväga”.

Underhåll av badbryggor ECO

Inför vintern rekommenderar vi att badbryggan ECO monteras ned. Samtidigt är det du som bäst känner till issituationen och den genomsnittliga vattennivån i det tilltänkta området, så ring oss eller mejla, så kommer vi med goda råd.

Alla övriga frågor om underhåll av bryggan finns sammanfattade i anvisningen ”Hur du bäst sköter om en flytbrygga”.

Pris

Badbrygga ECO 1/2 x 2 m14 621 kr
Trädäck 1/2 x 4 m1 st8 437 kr
Plastponton ECO 400 l2 st6 184 kr

Bärighet 666 kg, vikt 134 kg, fribord, 0,4 m.

Badbrygga ECO Moduler 3 x 2 m20 305 kr
Trädäck Moduler 0,7 x 2 m3 st8 151 kr
Plastponton ECO 400 l2 st6 184 kr
Landgång 1 x 3 m 1 st5 970 kr

Bärighet 657 kg, vikt 143 kg, fribord, 0,35 m.

Badbrygga ECO 2 x 4 m23 773kr
Trädäck 2 x 4 m1 st10 546 kr
Plastponton ECO 400 l2 st6 184 kr
Landgång 1 x 4 m 1 st7 043 kr

Bärighet 632 kg, vikt 168 kg, fribord, 0,38 m.

Badbrygga ECO 2 x 6 m34 569kr
Trädäck 2 x 6 m1 st15 158 kr
Plastponton ECO 400 l4 st12 368 kr
Landgång 1 x 4 m1 st7 043 kr

Bärighet 1324 kg, vikt 276 kg, fribord, 0,4 m.

Installationsinstruktioner

Du har två alternativ för installationen:

  1. Du beställer installationen av oss, och behöver inte göra mer än att komma överens om ett datum och peka ut den tilltänkta platsen när vårt team anländer. Din nya badbrygga är monterad och färdig att användas inom ett par timmar.
  2. Om du kan hantera en skruvdragare, kan du själv installera bryggan på en halv dag genom att följa instruktionerna. Installationsguiden kan laddas ned här och vi finns tillgängliga om du skulle ha några frågor.

Innan du bestämmer dig, läs gärna artikeln ”Badbrygga — Bygga själv eller köpa en färdig lösning?” och se videon om installation och transport:

https://youtu.be/FeD35sEUx0oBygg din egen ECO badbrygga


PDF-dokument om produkten

Varför välja Top Marine?

Toppkvalitet
100 % produktkunskap
Service med omsorg
Säkerhet och naturskydd
Professionell installation
Ett bra pris
Leveranstid
Standarder
Inställning
Be en expert om hjälp