22 års erfarenhet av flytbryggor
Vi tillverkar 4 500 m flytbryggor varje år
18 specialister till din tjänst
Top Marine-produkter erbjuds i 22 länder
Top Marine, +46 8 684 199 00, info@topmarine.se

Badbryggor ECO

Introduktion

Badbryggor ECO är en långsiktig och kostnadseffektiv lösning som passar perfekt som bad- eller båtbryggor för hemmet och är ideala för sjöar.

Introduktion av Badbryggor ECO

Genom att kombinera standardmoduler kan du skapa en brygga med lämplig längd, form och bärkapacitet (se exempel nedan), och du kan använda flottörerna för att bära t.ex. en flytande bastu eller plattform.

Vi rekommenderar att läsa dessa användbara artiklar när du ska planera en ECO-badbrygga:

Standardbredden för badbryggor ECO är 2 m och standardlängderna är 4 m, 5 m och 6 m.

Längre konstruktioner förankras med betongankare, kättingar, förankringspålar eller förankringsstag. (Vi rekommenderar att du anlitar oss för att utföra förankringen: säker placering av tunga ankare kräver specialutrustning.)

  • Du kan visualisera placeringen av ECO-badbryggan i vår webbapp där du även direkt ser kostnaden för projektet. Vid behov kan du hitta instruktionerna via denna länk.
  • Är du projektör eller arkitekt så kan du ladda ner modeller för badbryggan ECO och även övriga produkter från ProdLib-katalogen. Se instruktionerna här.

Konstruktion

Den kraftiga bärande strukturen är tillverkad av djupimpregnerat barrträ och däcket är räfflat för att undvika halka. Sedan sorterar vi allt trämaterial efter styrkeklassificering och längdskarvar, vilket garanterar kvalitet och hållbarhet av högsta klass.

Alla beslag och bultar är varmförzinkade för att motstå motstå naturens påverkan.

400 liter ECO-plastflottörerna är rotationstgjutna, vilket gör dem resistenta mot UV-strålar, is och stötar från stenar. Flottörerna är tomma invändigt, vilket gör dem lätta och smidiga att hantera. Flottörerna är inte djupgående och passar därför bra i vattenvägar där djupet varierar och i våtmarksområden.

Montering av Badbryggor ECO

Tack vare den kompakta storleken är det enkelt att själv transportera badbryggan. Du kan beställa ihopmonteringen och installationen från oss eller göra det själv vilket är mycket enkelt (läs även inlägget ”Badbrygga — Bygga själv eller köpa en färdig lösning?”. Videon visar hur transporten och monteringen av ECO-badbryggan går till.

Bygg din egen ECO badbrygga

Vi erbjuder en rad alternativ för extrautrustning inklusive trädäck, stegar, ledstänger, fenderlister, förtöjningsringar, elstolpar och ett livbojsset. Vi tillverkar även specialprojekt mot beställning som till exempel andra material på däcket. När det är dags kan du hitta inspiration i artikeln ”Extrautrustning för en båtbrygga hemma – 6 produkter att överväga”.

Underhåll av badbryggor ECO

Till vintern rekommenderar vi att badbryggan ECO monteras ned. Samtidigt är det du som bäst känner till issituationen och den genomsnittliga vattennivån i det tilltänkta området, så ring oss eller mejla, så kommer vi med goda råd.

Alla övriga frågor om underhåll av bryggan finns sammanfattade i anvisningen ”Hur du bäst sköter om en flytbrygga”.

Pris

De angivna priserna avser en ECO-badbrygga som består av en plattform och en landgång. Till priset på exemplet tillkommer ett landfäste vars kostnad beror på typ. Dessutom kan man köpa till olika bryggtillbehör såsom ledstänger med bänk. Alla priser är angivna, inklusive svensk mervärdesskatt och frakt till Stockholm. Priserna inkluderar inte monteringskostnader. Våra professionella montörer kan anlitas för monteringen, men ECO-bryggan kan även monteras på egen hand. Det är inte alls svårt.
Badbrygga ECO 1/2 x 4 m12968kr
Trädäck 1/2 x 4 m1 st6738kr
Plastponton ECO 400 l2 st6230kr

Bärighet 666 kg, vikt 134 kg, fribord, 0,4 m.

Badbrygga ECO Moduler 3 x 2 m19561kr
Trädäck Moduler 0,7 x 2 m3 st7390kr
Plastponton ECO 400 l2 st6230kr
Landgång 1 x 3 m 1 st5941kr

Bärighet 657 kg, vikt 143 kg, fribord, 0,35 m.

Badbrygga ECO 2 x 4 m22530kr
Trädäck 2 x 4 m1 st9454kr
Plastponton ECO 400 l2 st6230kr
Landgång 1 x 4 m 1 st6846kr

Bärighet 632 kg, vikt 168 kg, fribord, 0,38 m.

Badbrygga ECO 2 x 6 m32637kr
Trädäck 2 x 6 m1 st13331kr
Plastponton ECO 400 l4 st12460kr
Landgång 1 x 4 m1 st6846kr

Bärighet 1324 kg, vikt 276 kg, fribord, 0,4 m.

Installationsinstruktioner

Du har två alternativ för installationen:

  1. Du beställer installationen av oss, och behöver inte göra mer än att komma överens om ett datum och peka ut den tilltänkta platsen när vårt team anländer. Din nya badbrygga är monterad och färdig att användas inom ett par timmar.
  2. Om du kan hantera en skruvdragare, kan du själv installera bryggan på en halv dag genom att följa instruktionerna. Installationsguiden kan laddas ned här och vi finns tillgängliga om du skulle ha några frågor.

Innan du bestämmer dig, läs gärna artikeln ”Badbrygga — Bygga själv eller köpa en färdig lösning?” och se videon om installation och transport:

Bygg din egen ECO badbrygga

PDF-dokument om produkten

Varför välja Top Marine?

Toppkvalitet
100 % produktkunskap
Service med omsorg
Säkerhet och naturskydd
Professionell installation
Ett bra pris
Leveranstid
Standarder
Inställning
Top Marine topmarine.se info@topmarine.ee
Be en expert om hjälp