22 års erfarenhet av flytbryggor
Vi tillverkar 4 500 m flytbryggor varje år
18 specialister till din tjänst
Top Marine-produkter erbjuds i 22 länder
Top Marine, +46 8 684 199 00, info@topmarine.se

Haven Kakumäe, Tallinn

Införande av Haven Kakumäe hamn

När vi byggde Kakumäes hamn var målet att skapa det bästa 5-stjärniga marina centret i Östersjön och Baltikum. För att förverkliga våra idéer valde vi en helt kompromisslös idéspruta, Top Marine, som partner.

Vi kan stolta berätta för våra kunder att Haven Kakumäes hamn planerades, designades och tillverkades i Estland.

Vi är otroligt nöjda med samarbetet så här långt, tack Top Marine!

Indrek Ilves
Indrek Ilves, Direktör för Haven Kakumäes hamn

Haven Kakumäe är den modernaste hamnen i Baltikum och är belägen i Estlands huvudstad Tallin. Eller närmare bestämt på västkusten av Kopli Laht, på halvön Kakumäe.

När yachthamnen konstruerades var tanken att ge den en look som andades lyx och hög kvalitet, vilket innebär att flytbryggorna har många specialanpassade detaljer. Särskilt värda att nämna är pollare av gjutjärn och elstationer (kallade Coral), som designades av designagenturen Keha3.

Betongbrygga Haven Andry Prodel +372 5304 4000 andry@topmarine.ee

Där finns fem flytande pontoner med en sammanlagd längd på 1 137 m och utrymme för 300 båtar. Allt från båtar på 25 fot till 100-fots superyachter får plats i hamnen.

Vi började designa hamnen under första halvan av 2016, och första steget var att skapa en trafikplan för hamnbassängen och planera flytbryggornas positioner.

Produktionen av materialet inleddes i september 2016, och redan i oktober hade vi installerat den första flytbryggan. Installationen av samtliga bryggor slutfördes just innan hamnbassängen frös i början av januari.

Färdigställande av Haven Kakumäe småbåtshamn

Vi inledde det avslutande arbetet med förankring och installationen av Y-bommar i mars. Projektet slutfördes i tid och Haven Kakumäe invigdes officiellt den 22 juni 2017.

Haven Kakumäe har blivit en plats där människor älskar att tillbringa sin tid, och evenemang av alla sorter äger rum där. Utöver seglings- och sjörelaterade aktiviteter, organiseras även t.ex. sportevenemang och konserter.

Haven Kakumäes adress och kontaktinformation

Lesta 16/18, Tallinn, 13516, Estland
59°27’07’’ N 24°36’19’’ E
Tel: + 372 6777 444
E-mejl: marina@havenk.com

Varför välja Top Marine?

Toppkvalitet
100 % produktkunskap
Service med omsorg
Säkerhet och naturskydd
Professionell installation
Ett bra pris
Leveranstid
Standarder
Inställning
Top Marine topmarine.se info@topmarine.ee
Be en expert om hjälp