22 års erfarenhet av flytbryggor
Vi tillverkar 4 500 m flytbryggor varje år
18 specialister till din tjänst
Top Marine-produkter erbjuds i 22 länder
Top Marine, +46 8 684 199 00, info@topmarine.se

Kalevi Yachtklubb, Tallinn

Jag kan säga, helt utan att överdriva, att Kalevi Yachtklubbs erfarenheter av Top Marine har varit positiva på alla sätt och vis.

Samarbetet har varit väldigt smidigt vad gäller allt ifrån offerter, design och förberedelser, till installation och service efter köpet. Vad gäller att föreslå praktiska lösningar är de proffs som både lyssnar och tar hänsyn till kundens önskemål.

Deras expertis och problemlösningsförmåga är också guld värda, särskilt i stressiga situationer på grund av tidsschemat, oförutsedda problem eller när tekniska bekymmer stötts på.

René Allik Manager för Kalevi Yachtklubb

Kalevi Yachtklubb (KYC) är Estlands största Yachtklubb för seglare, belägen vid ån Piritas mynning i samma område som det forna olympiska sportcentret i Tallinn.

Klubben består av över 600 seglingsentusiaster, som har vunnit medaljer i såväl EM och VM som i de olympiska spelen sedan klubben grundades år 1948.

Historien om samarbetet mellan Top Marine och Kalevi Yachtklubb

Vårt samarbete med Kalevi Yachtklubb inleddes 2008, när KYC beslöt sig för att expandera sin hamn, som blivit på tok för liten för att rymma alla medlemmar.

Vi tillverkade och installerade fem flytbryggor med bojar och bommar:

  • Den första flytbryggan var 48 meter lång och bestod av 2,4 meter breda och 12 meter långa betongpontoner. På vänster sida finns gångbara Y-bommar för nio båtar och till höger nio meter långa gångbara Y-bommar för att förtöja 11 båtar. Fem servicestolpar installerades på bryggan.
  • Resterande fyra flytbryggor var träbryggor med betongpontoner. De är 36 meter långa och 2,4 meter breda. Pontonerna utrustades med 6 och 8 meter långa gångbara Y-bommar för förtöjning av båtar och även el- och vattenstationer installerades på bryggan.

Kalevi Yachtklubb info@topmarine.se

Efter expansionen fördubblades antalet båtplatser, till 87.

År 2013 tillverkade vi en ramp på plastflottörer för unga seglare, vilket var den första av sitt slag i Estland.

År 2015 ökade KYC djupet i sin hamnbassäng. Vi la till sex tio meter långa gångbara Y-bommar vid pontonen närmast havet för besökande båtar.

Betongbryggor Kalevi Yachtklubb Andry Prodel +372 5304 4000 andry@topmarine.ee

År 2017 hade hamnen än en gång blivit för liten för klubbens medlemmar och KYC köpte en närliggande hamn. Dels genom att flytta de existerande flytbryggorna, och dels genom att installera nya, så la vi till en 2,4 meter bred och 72 meter lång betongbrygga, samt en 2,4 meter bred och 120 meter lång träbrygga med betongpontoner. För förtöjning installerade vi 34 nya 9 meter långa gångbara Y-bommar, och 3 nya 8 meter långa gångbara Y-bommar.

Resultatet blev att antalet båtplatser än en gång fördubblades, nu till sammanlagt 150 platser.

Betongbryggor Kalevi Andry Prodel +372 5304 4000 andry@topmarine.ee

Adress och kontaktinformation till Kalevi Yachtklubb

Pirita tee 17, Tallinn, 11911, Estland
59°28’03’’ N 24°49’68’’ E
Tel: +372 5301 0450
E-mejl: sadam@kjk.ee

Varför välja Top Marine?

Toppkvalitet
100 % produktkunskap
Service med omsorg
Säkerhet och naturskydd
Professionell installation
Ett bra pris
Leveranstid
Standarder
Inställning
Top Marine topmarine.se info@topmarine.ee
Be en expert om hjälp